Policy rondom Covid-19

Laatst gewijzigd: 24 maart 2020 (ook actueel in 2021, 2022)

INFORMATIE RONDOM AFHANDELING VAN EVENEMENTEN EN ARTIESTENBOEKINGEN M.B.T. CORONA

Op dit moment zijn alle evenementen tot 1 juni 2020 afgelast. We proberen iedereen die bij Artist Bookings een artiest heeft geboekt op een evenement dat plaatsvindt binnen deze periode, te voorzien van een passende oplossing.

Het team van Artist Bookings is op dit moment bezig om alle afgelaste optredens en evenementen tot 1 juni zo goed en zo veel mogelijk kosteloos te wijzigen of te verplaatsen naar een later tijdstip, tot uiterlijk 13 maanden na het afgelaste evenement.

Hierbij de mogelijkheden die wij aan onze opdrachtgevers bieden op een rij:

MOGELIJKHEDEN MET BETREKKING TOT AFGELASTINGEN VAN EVENEMENTEN

Boekingen van evenementen die plaatsvinden tussen 17 maart en 1 juni 2020

De onderstaande mogelijkheden gelden voor evenementen die vallen tussen 17 maart en 1 juni 2020:

 • Er is een actuele richtlijn van de overheid voor deze periode – alle evenementen tot 1 juni zijn van overheidswege afgelast. Conform algemene voorwaarden wordt het optreden opgeschort. Indien er gezamenlijk een nieuwe datum voor het evenement is gevonden en bevestigd waarop de artiest beschikbaar is, is deze verplaatsing kosteloos.
  • Deze regeling geldt niet voor verplaatsingen die zijn geïnitieerd vóór 17 maart, betreffend evenementen die vallen tussen 17 maart 2020 en 6 april 2020.
  • Deze regeling geldt niet voor verplaatsingen die zijn geïnitieerd vóór 23 maart, betreffend evenementen die vallen tussen 6 april 2020 en 1 juni 2020.
 • Indien er geen wens of mogelijkheid is tot verplaatsing van het evenement, dan wordt de opdracht als een reguliere annulering doorgevoerd. Hierbij wordt conform de algemene voorwaarden een annulerings-fee gerekend van 100% van de overeengekomen gage, verminderd met eventueel overeengekomen meerwerk.

Boekingen van evenementen die plaatsvinden na 1 juni 2020 (ook actueel in 2021, 2022)

Wat betreft nieuwe of reeds geplande boekingen voor de periode na 1 juni 2020, zijn de richtlijnen van de overheid en het RIVM voor Artist Bookings hierin leidend.

 • Op het moment dat de boeking niet plaats kan vinden door actuele beperkingen vanuit de overheid, wordt het optreden opgeschort. Indien er een nieuwe datum voor het evenement is gevonden waarop de artiest beschikbaar is, is de verplaatsing kosteloos.
 • Indien de opdrachtgever de boeking op voorhand wil verplaatsen (op het moment dat er geen beperkingen vanuit de overheid zijn waardoor de boeking niet plaats kan vinden) én er is een nieuwe datum beschikbaar waarop de artiest beschikbaar is, dan wordt er een fee voor de verplaatsing gerekend van 50% van de overeengekomen gage.
  Wij adviseren echter met klem te wachten tot er daadwerkelijk een officiële richtlijn is. Uiteraard is Artist Bookings bereid uit te kijken naar een nieuwe datum (of data) zodat we alvast gezamenlijk de uitwijkmogelijkheden kunnen inventariseren.
 • Indien de opdrachtgever een boeking wil annuleren op het moment dat er geen beperkingen zijn vanuit de overheid waardoor de boeking niet plaats kan vinden, dan wordt de opdracht als een reguliere annulering doorgevoerd. Hierbij wordt conform de algemene voorwaarden een annulerings-fee gerekend van 100% van de overeengekomen gage, verminderd met eventueel overeengekomen meerwerk.

OVERIGE BEPALINGEN

 • Een evenement wordt slechts als verplaatsing gerekend, indien het evenement alsnog plaats vindt binnen 13 maanden na de datum van het oorspronkelijk geplande evenement.
 • Reeds gedane (aan)betalingen voor bevestigde evenementen worden omgezet in een voucher ter waarde van het bedrag van de (aan)betaling. Deze blijft geldig tot 13 maanden na de datum van het oorspronkelijk geplande evenement. De waarde van de voucher wordt niet teruggestort.