Lars Bos, alias rapper Snelle, is een harde werker die vastberaden is om te bewijzen dat een Hollandse dorpsjongen (met een hazenlip) ook een (muzikaal) verhaal heeft dat heel Nederland kan inspireren. ‘’Doordat ik vrijwel alles relativeer heb ik over alles een – in mijn beleving – interessante mening die ik op authentieke (en soms vergezochte) wijze in mijn liedjes verwerk. Zo geniet ik echt van het knutselen met woorden en het spelen met de manier waarop ik dingen zeg.” Hij houdt het echt: “Mijn plek en perspectief zijn binnen de hiphop niet alledaags maar daardoor juist interessant.’’
Met zijn in 2016 uitgebrachte “Vier EP” en ‘’Bijrijder EP’’ was Snelle’s muziek goed voor ruim 1.300.000 streams en plays op platforms als YouTube en Spotify. Dit werd ook werd gestimuleerd door de steun van relevante hiphop-instanties als bijvoorbeeld Puna, FunX en 101barz.
De sound van Snelle
Snelle’s sound wordt gekenmerkt door instrumenten als piano, gitaar en saxofoon. Dit, gecombineerd met moderne trapbeats/drums en een authentieke woordkeus en boodschap bij zijn raps, zorgt voor een verfrissende en ietwat wavey sound die eerder al te horen was op o.a. Woohah, NewSkoolfest, 10 jaar Puna, Definitie van Hiphop, Keizerrijk en tientallen shows door heel Nederland.
Zijn (dorpse) vriendengroep blijft belangrijk voor Snelle. Hij is omringd door mensen die soortgelijk grootgebracht zijn en allemaal affiniteit hebben met het creatieve. Snelle zet met zijn muziek en video’s een ‘young independent boys having fun’ cultuurtje neer. Hierbij is het belangrijk dat iedereen zijn hart volgt en samen groeit door middel van muziek. Zijn muziek neemt je mee in het studentenleven van nu en al haar verleidingen.
Hits, Netflix en meer
Inmiddels kennen we Snelle als de hitmachine die het nu is. Met hits als Reünie, 17 Miljoen mensen (met Davina Michelle) en Blijven slapen (met Maan) is hij inmiddels doorgebroken tot de top van Nederland. Dit word nog eens onderstreept door zijn aanstelling als jurylid bij the Voice Kids. Ook is hij in 2021 te zien in de Netflix documentaire “Zonder Jas naar buiten”.
Beoordelingen